TALENTEN

Met dank aan:

©Steunpunt Vrijwilligerswerk Brussel

Het talent in Rotterdam ontdekken


De afgelopen jaren zijn er veel goede talentenscans ontdekt en ontwikkeld.

Wij hebben de beste scans verzameld. Hierbij hebben wij gekeken naar verschillende manieren van inzet, de tijdsduur per scan, de laagdrempeligheid en de mogelijkheden om de talenten toe te kunnen leiden naar ontwikkeling of toeleiding naar activiteiten.

Er is gekeken of er altijd een positieve uitkomst is, maar ook of hij geschikt is als de Nederlandse taal of laaggeletterdheid een obstakel is. Iedereen moet met plezier mee kunnen doen.


Het belangrijkste doel van de scans is de 55-plusser de weg wijzen naar passend vrijwilligerswerk, betaalde arbeid, klusjes, nieuw te ontwikkelen en bestaande activiteiten.

Hiervoor wordt per gebied gekeken welke partners kunnen ondersteunen met hun aanbod.


De scans kunnen ingezet worden tijdens activiteiten en evenementen voor 55-plussers, Rotterdammers die onder Prestatie010 vallen, migrantenouderen, gepensioneerden, mantelzorgers enz.

Ziet u als organisatie in Rotterdam mogelijkheden om één van de scans in te zetten of lijkt het u leuk om een mini Talentenkaravaan te organiseren, neem dan contact met ons op.

Netwerk Tijdloos Talent

Tijdloos Talentscan


Een laagdrempelige scan in diverse talen uit te voeren.

Er worden 5 kaartjes gekozen uit de 30 teksten, waarna de kleur van de kaartjes bepaalt wat voor soort type talent jij hebt.

Iedere bezoeker krijgt een kaartje mee waarop zijn talenten staan en waar hij terecht kan in zijn woonomgeving om zijn talenten in te zetten.

Humanitas Talentenscan


De Talentenscan draait de hulpvraag om. We activeren senioren om bij te dragen aan organisaties in hun omgeving, vanuit hun eigen wensen en talent. Door middel van een talentenscan koppelen we senioren aan het bedrijfsleven waar ze aan de slag gaan als KlusPlusser. Dit verhoogt de zelfverzekerdheid en zingeving bij senioren bij wie eenzaamheid op de loer ligt.

Rotterdams Talent
Netwerk Tijdloos Talent

De Digitest


Veel 55-plussers zijn niet erg digivaardig. Deze laagdrempelige, positieve en snelle test leidt tot leuke gesprekjes en biedt de mogelijkheid om door te verwijzen naar het project Digitale Inclusie 55+ van de Bibliotheek Rotterdam. Daar is een groot aanbod met diverse workshops en ondersteuning.

www.bibliotheek.rotterdam.nl/netwerkdigitaleinclusie


Rotterdams Talent

En nog veel meer!


Naast bovengenoemde scans en testen werken wij regelmatig met aanvullende scans. Hiernaast vindt u deel van de lijst die wij regelmatig inzetten voor onze doelgroep.Vrijwilligerstest van Zorgzaam010

Ongekend Talent van Pluspunt

Welke rol past bij jou? van de Stadstrainers

Moodboard van St. Mens Centraal

Sportbeweegtest


Het Sportbedrijf Rotterdam heeft een mooie test ontwikkeld, gericht op de 55-plusser.

Hou je van gezelligheid tijdens het sporten? Of hou je meer van een uitdaging? Of wil je toch juist verschillende ervaringen opdoen? Met deze test kom je erachter wat jij fijn vindt tijdens je beweegmoment. Start de test en na 5 minuten weet je meer over wat jou in beweging houdt!

Tijdens de evenementen van Tijdloos Talent hebben wij het aanbod in jouw woonomgeving paraat voor een goede opvolging.