TALENTEN

Met dank aan:

©Steunpunt Vrijwilligerswerk Brussel

Het talent in Rotterdam ontdekken


De afgelopen jaren zijn er veel goede talentenscans ontdekt en ontwikkeld.

Wij hebben de beste scans verzameld. Hierbij hebben wij gekeken naar verschillende manieren van inzet, de tijdsduur per scan, de laagdrempeligheid en de mogelijkheden om de talenten toe te kunnen leiden naar ontwikkeling of toeleiding naar activiteiten.

Er is gekeken of er altijd een positieve uitkomst is, maar ook of hij geschikt is als de Nederlandse taal of laaggeletterdheid een obstakel is. Iedereen moet met plezier mee kunnen doen.


Het belangrijkste doel van de scans is de 55-plusser de weg wijzen naar passend vrijwilligerswerk, betaalde arbeid, klusjes, nieuw te ontwikkelen en bestaande activiteiten.

Hiervoor wordt per gebied gekeken welke partners kunnen ondersteunen met hun aanbod.


De scans kunnen ingezet worden tijdens activiteiten en evenementen voor 55-plussers, Rotterdammers die onder Prestatie010 vallen, migrantenouderen, gepensioneerden, mantelzorgers enz. Ziet u als organisatie in Rotterdam mogelijkheden om de Talentenscan in te zetten, neem dan contact met ons op. De Talentenscans en trainingen zijn ook aan te schaffen, zie onze contact pagina.

Netwerk Tijdloos Talent

Tijdloos Talentscan


Een laagdrempelige scan in het Nederlands, Engels en Arabisch uit te voeren.

Er worden 5 kaartjes gekozen uit de 30 teksten, waarna de kleur van de kaartjes bepaalt wat voor soort type talent jij hebt.

Iedere bezoeker krijgt een kaartje mee waarop zijn talenten staan en waar hij terecht kan in zijn woonomgeving om zijn talenten in te zetten.

Humanitas Talentenscan


De Humanitas Talentenscan methodiek inspireert en activeert de deelnemer vanuit eigen wensen, talent en mogelijkheden en helpt bij het reflecteren op motivatie, talent en uitdagingen. De afbeeldingen op de kaarten maken dit visueel en helpen om onverwachte verhalen en talenten aan het licht te brengen die anders wellicht verborgen blijven.

 

Het afnemen van de talentenscan kun je zien als een ontdekkingsreis; het (her)ontdekken van talenten, interesses en vaak zijn dat er meer dan je denkt !

 

Rotterdams Talent
Netwerk Tijdloos Talent

Mijn toekomst in beeld


Je gaat bijna met pensioen. Je wilt leuke dingen gaan doen en je nuttig blijven voelen. Maar, hoe ziet dat er dan uit?
Tijdens de 3-delige pensioentraining 'Mijn Toekomst in Beeld' ga je op zoek naar jouw ideale pensioen invulling.

Ook in 2024 gaan de Stadstrainers weer 4 workshops verzorgen. 


Meedoen? U kunt zich geheel kostenloos aanmelden via het contactformulier. Hou de agenda in de gaten wanneer de eerstvolgende workshop plaats vindt.

Training professionals


In 2024 mogen wij weer 3 trainingen verzorgen voor professionals.

Leer werken met de Tijdloos Talentscan, maar ook om de scan van Humanitas in te zetten voor jouw doelgroep.

De training is gratis en ook vanuit jouw organisatie mag een medewerker aansluiten. De Tijdloos Talentscan krijg je aan het eind van de training mee zodat je direct kunt beginnen! 

Rotterdams Talent